Sunday, February 6, 2011

Noctowl

oh tadi petang aku tidur lepas makan dengan banyaknya
nasik yang slalunya RM3 hari ni tiba tiba jadi RM4.50 sebab aku amek itu banyak, ini banyak
nafsu makan kuat gila!
oh oh ye, masa tidur tu kan, mimpi kan, punyalah unik punya mimpi

alkisahnya dalam mimpi tu aku berumur 20 tahun
masa tu tengah relax relax layan tv,
tiba tiba mak long aku datang, bersama dua orang lelaki muda,
tua sedikit daripada aku kot.
and then diorang masuk, duduk lah
sorang laki tu duk dekat luar rumah buat ape entahh
and then, mummy pon tiba tiba cakap
yang laki sedang duduk atas kerusi tu la calon suami aku.
kuang kuang kuang
mak aih, awal gila nak suruh aku kahwin
aku terus terdiam
mummy dengan mak long aku terus terusan puji puji laki tu
pastu suruh aku decide hari tu jugak nak terima ke tak dia
haha kelakar gila kott
aku terdiam lagi. speechless. terkejut.
it was like a dream. (memang tengah mimpi pon. aihh)
bosan tengok aku terdiam lama, aku disuruh mereka untuk berborak borak dulu dengan laki tu
tapi yang awkwardnya, diorang bukannya nak bagi privacy,
duduk situ jugak. aihhh
aku terdiam lagi
diorang desak lagi, aku terdiam lagi.
segan kot. hahaha (poyo gila)
kebetulan dekat meja situ ada kertas and pen,
so aku pon tulis la warkah kepada laki tu, haha
tanya apa, tak ingat dah
lau tengok scene ni dalam drama, sumpah comel gila kott
(tapi aku tak comel pon. aihh)
then terdiam lagi
mummy terus mendesak lagi
"dia ni doktor tau. kau dah umur 20 tahun, kalau nak tunggu kau habis study 5 6 tahun lagi, dah takde orang nak dekat kau dah"
eh eh 25 still laku wat? hehe
aku cam confuse gila

alkisahnya, masa tu aku ade crush dekat someone yang same age dengan aku,
bila pikir balik apa yang mummy cakap,
kalau nak tunggu mamat tu habis study, tunggu kerja stabil and bla bla bla,
alamatnya kahwin tua la aku. hua hua hua
pikir lagi pikir,
tenung mamat depan aku, hensem gak dia.
hensem, muka ala ala orang putih, body mantap
doctor lak tuu
aihh betul betul susah nak buat decision
pikir punya pikir,
last last, aku set my mind da
maklong tanya nak ke tak,
aku terus cakap tak nak. har har har
tu pun sebab bajet nak tunggu pakwe~ ha ha ha
maklong frust, dia nak jugak padankan aku dengan mamat tu,
then mamat yang dekat luar tu, adik beradik dia jugak,
di-offer-kan kepada aku jugak
dia pon doktor gakk. haha giler arhh
aku tolak dengan sebodoh bodohnya
habis cerita di situ.

alkisahnya, sampai di rumah..
berlaku earthquake! (lawak punya mimpi r)
and masa tu semua isi rumah aku keluar dari rumah,
kebetulan mamat yang diperkenalkan kepada aku tadi ada dekat area area tu
adik aku ternampak mamat tu,
then dia cakap
"eh laki tu..doctor tu.. hensem giler. pernah masuk dalam tv..bla bla bla"
then aku terpikir,
alamak, silap kah keputusan aku tadi?

oh~ what a dream..


oh i luv to sleep~

2 comments:

syAsyA said...

stupid dream..

miss nureen said...

biau r.. wekk.
dh mipi lagu tu nop wat ganoo